1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

επιστροφή Ιταλία 1999 Ιταλία 2000 Ιταλία 2003 Ιταλία 2004 Ιταλία 2005 Αυστρία 2007 Βερολίνο 2008 Πολωνία - Τσεχία 2009 Ισπανία - Ανδόρα 2010

Ιταλία 2003

 Σαρανταπέντε μαθητές της γ' τάξης και οκτώ συνοδοί καθηγητές ταξίδεψαν στην Κεντρική Ιταλία  στα πλαίσια συνεργασίας με το ιταλικό γυμνάσιο Istituto  Compresivo Statale Giovanni XXIII, με θέμα  τους Ολυμπιακούς αγώνες και την Ελληνική παράδοση και πολιτισμό.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν για το ταξίδι συλλέγοντας πληροφορίες για τους τόπους που θα επισκεφτούμε  και εκπόνησαν εργασίες με θέμα τις Μεσαιωνικές πόλεις  της Ιταλίας.  Με την καθοδήγηση του κ. Κορρέ, καθηγητή της Ολυμπιακής Παιδείας, οι μαθητές και μαθήτριες διδάχτηκαν τα ολυμπιακά αθλήματα και φωτογραφήθηκαν ασκούμενοι στο Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας.  Ομάδες μαθητών με υπεύθυνη την καθηγήτρια χορού  κα. Μαρίνα Στέλλα και  ην καθηγήτρια μουσικής κα. Κωτσόγιαννη, διδάχτηκαν και προετοίμασαν παραδοσιακούς  χορούς και τραγούδια

Η μεγάλη στιγμή έφτασε στις 30 Απριλίου 2003, όταν νωρίς το πρωί αποχαιρετήσαμε γονείς και φίλους και με τους συνοδούς καθηγητές και το διευθυντή κ. Κορμπάκη  ξεκινήσαμε για  αυτή τη μοναδική εκδρομή.

Στις επτά μέρες που κύλησαν σαν όνειρο επισκεφτήκαμε  την Ασίζη, το Γκούμπιο, τη Φλωρεντία, την Περούτζια και φυσικά την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Όλες τις μέρες επιστρέφαμε  στο Τέρνι, μια μικρή πόλη στην κεντρική Ιταλία, που παρά την ψυχρή  και αδιάφορη υποδοχή που μας επιφύλαξε η διεύθυνση του ιταλικού σχολείου,  τη νιώθαμε σαν σπίτι μας κάθε βράδυ που επιστρέφαμε σε αυτή.     Το παρακάτω απόσπασμα του ημερολογίου μιας μαθήτριας νομίζω λέει περισσότερα από οποιαδήποτε περιγραφή:

"Μια ακόμα μέρα της εφταήμερης και των επτά ομορφότερων και αξέχαστων σχολικών ημερών έφτασε στο τέλος της. Είχαν περάσει ήδη τέσσερις μέρες μακριά από το σπίτι, τους γονείς, την πατρίδα, αλλά σε κανένα δεν είχε λείψει τίποτα από όλα αυτά. Γιατί; Περνάγαμε ωραία. Τώρα οι καθηγητές μας είχαν γίνει οι γονείς μας, οι συμμαθητές τα αδέλφια μας, το ξενοδοχείο αν όχι το σπίτι μας το εξοχικό μας και η Ιταλία φυσικά όχι η πατρίδα μας, αλλά η χώρα των θαυμάτων, η χώρα των ονείρων, η χώρα του ποτέ αφού στη μνήμη μας έχουν γραφτεί με ανεξίτηλη γραφή αυτές οι μοναδικές ημέρες  για να μην ξεχαστούν, λησμονηθούν ποτέ."

 

Ασίζη: ολόκληρη η ομάδα μπροστά στην  Santa Maria Maggiore.
Τέρνι: στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας υποδέχεται ο Δήμαρχος και ομάδα καθηγητών  από διάφορες χώρες που συνεργάζονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τέρνι: παγωτό και βόλτα στη κεντρική πλατεία
Gubbio: Μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις
Ρώμη: κατακτήθηκε!
Σαν Τζιμινιανο: η μικρή πόλη με τους μεγάλους πύργους

Το  ημερολόγιο της εκδρομής, μαζί με αρκετές φωτογραφίες  είναι διαθέσιμο σε CD από το Σεπτέμβριο του 2003.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να το προμηθευτείτε. 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321