1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

επιστροφή Ιταλία 1999 Ιταλία 2000 Ιταλία 2003 Ιταλία 2004 Ιταλία 2005 Αυστρία 2007 Βερολίνο 2008 Πολωνία - Τσεχία 2009 Ισπανία - Ανδόρα 2010

Ιταλία 2005

Για μια ακόμα  χρονιά το σύνθημα "Μαθαίνω ταξιδεύοντας" έγινε πραγματικότητα  για 45 μαθητές  της γ' τάξης,  πέντε συνοδούς καθηγητές και το διευθυντή μας κ. Θεόδωρο Κορμπάκη,  οι οποίοι  ταξίδεψαν στην  Ιταλία  στα πλαίσια συνεργασίας με το ιταλικό γυμνάσιο - λύκειο G. Lorenzini  της Pescia, στην περιοχή της Τοσκάνης.

Το ιταλικό σχολείο μας υποδέχτηκε με ζεστασιά και οι ιταλοί μαθητές και μαθήτριες μας παρουσίασαν ένα θαυμάσιο σε σύλληψη και εκτέλεση θεατρικό δρώμενο το οποίο αποτύπωνε την ιστορία της Ιταλίας  με όλα τα σημαντικά πρόσωπα  από το χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και της τέχνης. Οι δικοί μας μαθητές με τη σειρά τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, παίζοντας μουσική με τις κιθάρες τους  και τραγουδώντας σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ιταλία επισκεφτήκαμε την Φλωρεντία, μητρόπολη της αναγέννησης, τη Μπολόνια με το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο, τη Μάντοβα, πανέμορφη γενέτειρα του Βιργιλίου, την Πίζα με τη πασίγνωστη πλατεία των θαυμάτων, τη Βερόνα, την Λούκα και το Μοντεκατίνι. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ένα περίπατο στη Lago di Garda (Μεγάλη Λίμνη) και στη παραλίμνια λουτρόπολη Sermione.

Η επαφή με τα διαφορετικά συστήματα, νοοτροπίες και τον πολιτισμό του ευρωπαϊκού χώρου εκτός από τον ενθουσιασμό, προβλημάτισε τους μαθητές μας και μας έδωσε τη χαρά ότι το "Μαθαίνω ταξιδεύοντας" για άλλη μια φορά είχε πετύχει το σκοπό του. 

Διαβάστε ολόκληρο το ημερολόγιο της εκδρομής ( 2,21 ΜΒ)

πρέπει να έχετε τον Adobe Acrobat για να διαβάσετε το ημερολόγιο

 

ο ενθουσιασμός των μουσικών μας,

 

και η εξαιρετική παράσταση των μαθητών του ιταλικού σχολείου,

 

μας έκαναν όλους να νιώθουμε καλύτερα.

 

 

 

 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321