1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

επιστροφή Ιταλία 1999 Ιταλία 2000 Ιταλία 2003 Ιταλία 2004 Ιταλία 2005 Αυστρία 2007 Βερολίνο 2008 Πολωνία - Τσεχία 2009 Ισπανία - Ανδόρα 2010

Αυστρία 2007

Είναι ο Μέγας Αλέξανδρος με τον Όμηρο και τον Οδυσέα Ελύτη.

Είναι η  Θεά Αθηνά με τη Μαρία Κάλλας και τη Μελίνα Μερκούρη.

Είναι τριάντα ακόμα προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας που έδωσαν ραντεβού στο γυμνάσιο Seefeld  του Αυστριακού Τυρόλου στις 13 Απριλίου 2007.

Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων που παρουσίασαν στους μαθητές της μαγευτικής αυστριακής πόλης ένα θεατρικό δρώμενο θαυμάσιο στη σύλληψη και άρτιο στην εκτέλεση, φορώντας εντυπωσιακές στολές και κάτω από μια θαυμάσια μουσική αποτύπωσαν την ιστορία της Ελλάδας με όλα τα διάσημα πρόσωπα από την ιστορία, τη τέχνη, τον αθλητισμό, τη πολιτική και την επιστήμη.

Είναι το εφταήμερο ταξίδι στην Αυστρία, υλοποιώντας πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας περί ανταλλαγών και αδελφοποιήσεων, που πραγματοποίησα με τους 6  συναδέλφους μου και τους 41 μαθητές μας.

Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους μαθητές να έρχονται σε επαφή με άλλα συστήματα, νοοτροπίες και πολιτισμούς. Να γνωρίσουν τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο και τους ανθρώπους τους ώστε να αντιλαμβάνονται πώς πρέπει να δρουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σ΄αυτόν, όπως επίσης πώς να εδραιώσουν την ευρωπαϊκή διάσταση των σπουδών τους σε όλα τα επίπεδα.

Με το σύνθημα "μαθαίνω ταξιδεύοντας" για έκτη χρονιά οι μαθητές μας πραγματοποιούν ταξίδι στο εξωτερικό, προσπαθώντας πάντα να έχουν μαζί τους γνώση, σεβασμό και ευαισθησία για το περιβάλλον της χώρας που επισκεπτόμαστε,  ώστε η περιπέτεια που λέγεται ταξίδι να γίνει ψυχαγωγία και χαρά για την ανακάλυψη νέων τόπων και ανθρώπων.

 

Κορμπάκης Θεόδωρος

 

 [...]Τώρα μετά από λίγο καιρό, θυμόμαστε, ενθουσιαζόμαστε, νοσταλγούμε. Οι εικόνες και οι αναμνήσεις χαραγμένες στο μυαλό. Έχουν μείνει φωτογραφίες, να θυμίζουν πώς περάσαμε, αυτό το εφταήμερο ταξίδι μας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2007. Περάσαμε υπέροχα:

Ευχαριστούμε για όλα

 

Ντάτσικα Θεοδώρα

 

Μπορείτε να κατεβάσετε:

bulletΤην παρουσίαση της πόλης μας και της Αττικής  στο Αυστριακό Σχολείο (παρουσίαση PowerPoint,  μεταφρασμένη στα Ελληνικά με σχόλια, zipped 5,86MB)
bulletΌλες  τις φωτογραφίες της εκδρομής, σε μορφή executable αρχείου συγχρονισμένο με μουσική (zipped, 26,5MB)
bulletκαι το ημερολόγιο - βιβλιαράκι της εκδρομής (pdf  1.9 ΜΒ )

 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321