1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

το σχολείο μας ταξιδεύοντας πληροφορική δραστηριότητες e-υλικό Συχνές ερωτήσεις Ημερολόγιο

επιστροφή Ιταλία 1999 Ιταλία 2000 Ιταλία 2003 Ιταλία 2004 Ιταλία 2005 Αυστρία 2007 Βερολίνο 2008 Πολωνία - Τσεχία 2009 Ισπανία - Ανδόρα 2010

Βερολίνο 2008

 

Για άλλη μια χρονιά το "μαθαίνω ταξιδεύοντας"  μας οδήγησε  μακριά από την Ελλάδα, στην καρδιά της Γερμανίας αυτή τη φορά, στο Βερολίνο.

 Ένα όμορφο όνειρο που γεννήθηκε στην υπέροχη και γεμάτη ενθουσιώδεις εκπλήξεις Λέσχη Ανάγνωσης κατάφερε τελικά να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία. Αφορμή για την πολυπόθητη εκδρομή στο Βερολίνο στάθηκε μια εργασία μας που αφορούσε τον ξακουστό Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή που έζησε και δίδαξε στο Βερολίνο…(Καραμήτρου Αλεξάνδρα)

       Παρασκευή 2 Μαΐου 2008 ώρα 7:15 αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Προσδεθείτε έτοιμοι για απογείωση. Το ταξίδι αρχίζει! Πρώτη φορά τόσο μεγάλη εκδρομή με το σχολείο. Πρώτη φορά τόσο μακριά από το σπίτι μας…(Κατσούλη Όλγα).

         Η πραγματοποίηση του ονείρου μας άρχισε από την ώρα που προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Αν έπρεπε να περιγράψω το Βερολίνο με τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν η μεγαλοπρέπεια, η επιβλητικότητα και το πράσινο που διακοσμεί την πόλη, από το μπαλκόνι ενός σπιτιού μέχρι και την αυλή του παλατιού…(Γουρνάρη Νάγια)

        Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει περιήγηση στη πρωτεύουσα της ενωμένης πλέον Γερμανίας μέσα στα καταπράσινα πάρκα και την πρωτόγνωρη ηρεμία αυτής της πόλης. Μέσα από το πούλμαν τα μάτια μας απορροφούν με μανία ό,τι διαφορετικό και καινούριο υψώνεται μπροστά μας. Εντυπωσιασμένοι από τη Πύλη του Βραδεμβούργου, από το χρυσό άγαλμα της Νίκης, το επιβλητικό Ραϊχσταγκ- τη Βουλή- με τον γυάλινο θόλο κατευθυνόμαστε στο Μουσείο της Περγάμου…(Αποστολοπούλου Φανή).

     Θαύμασα όχι μόνο τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε όλο του το μεγαλείο αλλά και άλλους πολλούς πολιτισμούς σε ένα μόνο κτίριο το οποίο είχε διαμορφωμένους χώρους ώστε τα ευρήματα να μπορούν να στεγαστούν και να διατηρηθούν αναλλοίωτα μετά από τόσα χρόνια…(Μπίκος Παναγιώτης).

      Σαββάτο 3 Μαΐου 2008. επίσκεψη και ξενάγηση στην ιστορική περιοχή του Πότσδαμ. Τεράστια παλάτια γεμάτα χρώματα, ατελείωτοι κήποι με εντυπωσιακά σιντριβάνια και λίγο πιο κει ο τάφος του βασιλιά Φρειδερίκου , συντροφιά με τα 11 κυνηγετικά σκυλιά του που τον συντρόφευαν στη ζωή του αλλά και στο θάνατό του…(Καρζή Χριστίνα).

   Επόμενος σταθμός ο Σύλλογος Ελλήνων επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, όπου τα μέλη του συλλόγου μας καλωσόρισαν και μας μίλησαν για τη ζωή και το έργο του… Η δεύτερη μέρα στο Βερολίνο ήταν υπέροχη! Αποκομίσαμε χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες, ζήσαμε φανταστικές εμπειρίες…(Αυγουστή  Μαρία Τερέζα).

     Κυριακή 4 Μαΐου 2008. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Δρέσδη μας εντυπωσίασε η σπάνιας ομορφιάς φύση που απλωνόταν γύρω μας. Τα λουλούδια ήταν πανέμορφα λες και ο ζωγράφος της φύσης είχε χρησιμοποιήσει όλο του το ταλέντο! Όταν φτάσαμε στη Δρέσδη δεν πίστευα στα μάτια μου, ήταν όλα υπέροχα!..(Καρνέση Δήμητρα).

Αρχίζει η μεγάλη ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, η πλατεία της Όπερας, με τα μεγαλόπρεπα κτίρια, το υπέροχο παλάτι, η μεγάλη εκκλησία. Περιδιαβαίνουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια με τα μπαρόκ κτίρια και θαυμάζουμε τη θέα του ποταμού Έλβα… Σίγουρα πάντως αυτές οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας όσα χρόνια και αν περάσουν, όπως και ολόκληρη η εκδρομή γενικότερα, αφού μας προσέφερε πολλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες..(Ραυτοπούλου Αθηνά).

      Δευτέρα 5 Μαΐου 2008. Το σχολείο στο Στέγκλιτς έκανε εντύπωση σε όλους μας γιατί ήταν τεράστιο σε σχέση με το δικό μας. Όλοι ήταν πολύ φιλόξενοι και το περιβάλλον ευχάριστο. Παρακολουθήσαμε μαθήματα και πήραμε μια ιδέα για το πώς γίνεται το μάθημα σε μια ξένη χώρα…(Σαλματάνη Εύα).

   Η παράσταση ήταν κυριολεκτικά εξαιρετική! Όλοι μας νοιώθαμε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να τονίσουμε την αξία των Ελλήνων από την αρχαία μέχρι και την νεότερη ιστορία. Τα χειροκροτήματα έδιναν και έπαιρναν. Το πλήθος είχε μείνει άφωνο. Τελικά ξεπέρασα όλους τους δισταγμούς και τα άγχη χάρη στη θερμή εμψύχωση που δεχτήκαμε από το κοινό στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και μια ομάδα Κινέζων. Πράγματι δεν ήθελα να φύγω από το σχολείο…(Καραμήτρου Αλεξάνδρα)

      Τρίτη 6 Μαΐου 2008. ξεκινήσαμε για το αεροδρόμιο. Βλέπαμε έξω από το παράθυρο του λεωφορείου το Βερολίνο. Λίγοι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλειές τους με τα πόδια ή με τα ποδήλατά τους. Κάποιοι πήγαιναν μια βόλτα σε ένα από τα πολλά πάρκα του Βερολίνου. Όπου και να κοιτάζαμε υπήρχε πράσινο και πανήψυλα δέντρα…(Βαρούνης Δημήτρης).

 

Η εκδρομή στο Βερολίνο ήταν ένα αξέχαστο όνειρο. Μακριά από τους γονείς και τη πατρίδα μας, υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και ώριμοι πια πραγματοποιήσαμε αυτή την εκδρομή…Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες γι΄αυτό το υπέροχο ταξίδι που μας πήγανε. ( Τσαβίδη Χριστίνα)

 

Ανοίξαμε τα φτερά μας και διευρύναμε τους ορίζοντες μας, Αν και το όνειρο τελείωσε, αυτό το ταξίδι θα μείνει χαραγμένο στις ψυχές μας για πάντα και με τα χρόνια θα γίνει μια γλυκιά ανάμνηση της σχολικής μας ζωής.(Αποστολοπούλου Φανή).

 Εύχομαι λοιπόν ολόψυχα οι ζωές όλων των παιδιών να είναι τόσο γλυκές όσο γλυκιά ήταν και η αξέχαστη εκδρομή μας στο Βερολίνο.(Καραμήτρου Αλεξάνδρα)

 

 

Κατεβάστε το βιβλιαράκι της εκδρομής ( 1,69 ΜΒ)

 

 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321