1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Εκδηλώσεις 2002 - 2003

       

Πλούσια και η φετινή χρονιά σε εκδηλώσεις, επισκέψεις και δραστηριότητες των μαθητών μας:

 

Μαθητές της γ' τάξης το Νοέμβριο 2002 επισκέφτηκαν τη Βουλή και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Οι ίδιοι μαθητές  στις 18/2/03 είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Προεδρικό Μέγαρο και να μιλήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. 

 

Το σχολείο μας επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές  από την Bova Marina της Καλαβρίας της Ιταλίας.  Η επίσκεψη έγινε σε ανταπόδοση παλαιότερης επίσκεψης του σχολείου μας στην πόλη τους. Η επίσκεψη συνέπεσε με τον εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και  οι Καλαβρέζοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, να παρακολουθήσουν τα κείμενα, τα τραγούδια και τα δρώμενα σε ταυτόχρονη μετάφραση και στη συνέχεια τραγούδησαν με πρώτο τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο,  γκρεκάνικα τραγούδια  και χόρεψαν φορώντας τις παραδοσιακές στολές της ιδιαίτερης πατρίδας τους.  Τέλος η Σχολική Επιτροπή δεξιώθηκε τους Ιταλούς μαθητές και καθηγητές.

Με το σύνθημα διαβάστε γιατί χανόμαστε, η βιβλιοθήκη του σχολείου μας οργάνωσε συναντήσεις   διάσημων λογοτεχνών  οι οποίοι συνομίλησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών διαφόρων τμημάτων.  Οι συγγραφείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους τη φετινή χρονιά ήταν:

bullet

Ελένη Δικαίου

bullet

Παντελής Κολιότσος

bullet

Νένα Κοκκινάκη

bullet

Γαλάτεια Γρηγοριάδου - Σουρέλη

bullet

Ηρώ Παπαμόσχου

bullet

Ζωρζ Σαρρή

bullet

Άλκη Στέη

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η δεύτερη μέρα του Απρίλη και η διακεκριμένη παραμυθού Αγνή Στρουμπούλη, παρουσίασε με το μοναδικό της τρόπο ζωντανά παραμύθια στους μαθητές.

 Η ψυχολόγος κα. Μαρτίνη στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας συζήτησε με τα παιδιά για την εφηβεία και τις σχέσεις γονιών - παιδιών.  Η μαία κα. Σαμανίου Άρτεμις μίλησε στα κορίτσια της Α΄τάξης με θέμα "Υγιεινή στην εφηβεία".

Εκπρόσωπος της  οργάνωσης Εθελοντική Εργασία Αθήνας μίλησε με τους μαθητές, επεξεργάστηκαν ερωτηματολόγιο και προβληματίστηκαν πάνω στον εθελοντισμό με μαθητές της γ' τάξης. Ομάδες μαθητών κατασκεύασαν αφίσες για τη διάδοση του εθελοντισμού.

Στις 21 Μαρτίου 2003 Παγκόσμια ημέρα ποίησης έγινε αντιπολεμική εκδήλωση.

.


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321