1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Ιστορίες της γειτονιάς μου

      Σχολική χρονιά 2002 - 2003

Υπεύθυνοι καθηγητές: 

Κορμπάκης Θεόδωρος 
Διευθυντής

Χαϊμαντάς Σωτήρης
πληροφορικής

Η ομάδα στην επίσκεψη της Hellexpo με θέμα Τεχνολογίες Περιβάλλοντος

Δεκαεννιά μαθητές  και μαθήτριες της Β' και Γ' τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα ιστορίες της γειτονιάς μου Στόχος του προγράμματος ήταν να έρθουν οι μαθητές σε στενότερη επαφή με το περιβάλλον της γειτονιάς τους, να διερευνήσουν την ιστορία του χώρου στον ποίο κατοικούν, να αντιληφθούν ένα μέρος των προβλημάτων  της γειτονιάς τους και να χρησιμοποιήσουν σύγχρονους τρόπους καταγραφής και τεκμηρίωσης όπως είναι η φωτογραφία και το βίντεο. 

Σε ομαδικές συναντήσεις που έγιναν στο σχολείο, δόθηκε το ερέθισμα τους μαθητές να αναζητήσουν σημεία ενδιαφέροντος στην γειτονιά τους και να συλλέξουν πληροφορίες γι αυτά. Επισκεφτήκαμε τη Hellexpo με θέμα Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, ενώ σε επόμενες συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα όπως τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της πόλης, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει η γειτονιά τους και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν ή να χειροτερέψουν την καθημερινή τους ζωή. Σε δύο επιπλέον συναντήσεις έγιναν μαθήματα φωτογραφίας με επίδειξη διαφανειών και δόθηκαν οδηγίες ώστε οι μαθητές να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τη φωτογραφική τους μηχανή για να αναδείξουν το θέμα της αρεσκείας τους.

Ξεχωριστές ομάδες βιντεοσκόπησαν θέματα σε διάφορες γειτονιές της πόλης και κατέγραψαν συνεντεύξεις με κατοίκους.  Όλο το υλικό συγκεντρώθηκε σε ψηφιακή μορφή σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.  Εξαιτίας έλλειψης χρόνου, το υλικό παραμένει  αμοντάριστο ευελπιστώντας ότι  προσεχώς θα υπάρξει η δυνατότητα για την τελική έκδοσή του σε μορφή βίντεο cd.

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321