1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Κωνσταντινούπολη 2008

Σχολική χρονιά 2008 - 2009

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Κωνσταντινούπολη : ιστορία – πολιτισμός – ελληνισμός » στο οποίο συμμετείχαν μαθητές της Β’ τάξης και υπεύθυνες καθηγήτριες οι κα Αδάμου Φωτεινή, Διζέλου Μαρία και Χριστοδούλου Μαρία.
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 ομάδες με διαφορετικό θέμα και έτσι είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από την ομαδική έρευνα και συνεργασία.
Στη διάρκεια του προγράμματος , οι μαθητές επισκέφθηκαν το Βυζαντινό μουσείο για να ενημερωθούν για τα βυζαντινά εκθέματα, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, φορητές εικόνες, νομίσματα, καθημερινά σκεύη, κοσμήματα, αρχιτεκτονικούς ρυθμούς από τη πρωτοβυζαντινή εποχή μέχρι την εποχή των Παλαιολόγων.
Από βιντεοκασέτες του ιδρύματος Λαμπράκη είδαν την Κων/πολη σήμερα με όλα τα αρχαιολογικά μνημεία , εκκλησίες, υδραγωγεία κ.α.
Διάβασαν και σχολιάστηκαν αποσπάσματα από δύο λογοτεχνικά έργα α) της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα» και β) της Μαριάννας Κορομηλά « Η Μαρία των Μογγόλων»
Με δύο προσκλήσεις που πήραμε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πολης και από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο , πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2009 μέχρι τις 4/4/09 επίσκεψη στην Κων/πολη με μεγάλη επιτυχία , χαρά, συγκίνηση και θαυμασμό. Όλοι μείναμε ενθουσιασμένοι από τη συνάντηση μας με τα παιδιά του Ζωγράφειου σχολείου, ανταλλάξαμε δώρα , email ,τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο και αντάλλαξαν απόψεις.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους εξέδωσαν  έντυπο με τις εργασίες τους και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στην Κων/πολη
 

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ το βιλιαράκι της εκδρομής ( 2,74ΜΒ)

 

   
 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321