1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Άλλες δραστηριότητες

      Σχολική χρονιά 2007 - 2008

Αγωγή Σταδιοδρομίας

bullet

Τριάντα επτά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης με συντονιστή καθηγητή τον κ.  Μακρόγλου Ευάγγελο και βοηθό τον κ. Κορμπάκη Θεόδωρο συμμετείχαν σε πρόγραμμα με θέμα ΄΄Ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικών με την διαδικασία πληροφόρησης΄΄. Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις πηγές της πληροφόρησης και να μάθουν να αναζητούν, να συγκεντρώνουν, να αξιολογούν, να οργανώνουν και να διαδίδουν τις πληροφορίες. Οι μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, ομάδα διαδικτύου, ομάδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιβλιοθήκης, δημιουργία αφίσας, ηλεκτρονικής επεξεργασίας εικόνας, δημιουργίας video, λειτουργία πίνακα ανακοινώσεων, δημιουργίας παρουσιάσεων με Power Point. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριες παρήγαγαν ταινία μικρού μήκους με θέμα Κορίτσια και Αγόρια, ισότητα στον αθλητισμό.

 

 

Προσανατολισμένες στον εικαστικό χώρο ήταν και φέτος αρκετές δραστηριότητες των μαθητών μας:

 

Με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Νικόλ Ευστρατίου,

bullet

Μαθητές  και μαθήτριες της Β' τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα Το δάσος και το περιβάλλον  από εικαστική άποψη και Ζωγραφίζοντας το καμένο δάσος Συμμετείχαν συνολικά και στις δύο ομάδες 42 μαθητές και μαθήτριες και σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ζωγραφικούς πίνακες με θέμα το δάσος. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για τη φύση και το περιβάλλον και έθεσαν το δέντρο στο κέντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Εκφράστηκαν στο σχέδιο και το χρώμα και δημιούργησαν διάφορους εκφραστικούς τρόπους. Έγινε θεωρητική ενημέρωση στο σχεδιαστικό μέρος στο χρώμα και το κολάζ.. Επισκέφτηκαν τη δασική περιοχή της Πεντέλης καθώς και τις πρόσφατα καμένες περιοχές των Νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Ολοκλήρωσαν τα έργα τους τα οποία εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων σε ειδική εκδήλωση.

 

                    

 

 

 

bullet

Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών και μαθητριών  όλων των τάξεων πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου. Έργα με τονικές διαβαθμίσεις, γεωμετρικά μοτίβα, γραμμικές ασκήσεις, ασκήσεις προοπτικής, ομάδες χρωμάτων, κολάζ κ.λ.π. απασχόλησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου.

 

 

 

bullet

Έκθεση τεχνολογίας των μαθητών και μαθητριών Α΄και Β΄ τάξης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου

   

 

 

 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321