1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Εικαστικές δραστηριότητες

      Σχολική χρονιά 2006 - 2007

Προσανατολισμένες στον εικαστικό χώρο ήταν και φέτος αρκετές δραστηριότητες των μαθητών μας:

 

Με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Βερικίου Ευσταθία,

bullet

Μαθητές και μαθήτριες της Β' τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα Η θάλασσα στον ποιητικό και εικαστικό λόγο. Συμμετείχαν συνολικά 28 μαθητές και μαθήτριες και σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ζωγραφικούς πίνακες με θέμα τη θάλασσα. Είδαν διαφάνειες, ξεφύλλισαν βιβλία τέχνης, μελέτησαν έργα Ελλήνων κυρίως ζωγράφων με θέμα τη θάλασσα, ανάλυσαν και παρουσίασαν. Διάβασαν ποιήματα Ελλήνων ποιητών εμπνευσμένα από τη θάλασσα. Ολοκλήρωσαν τα έργα τους τα οποία εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων. Στα πλαίσια του προγράμματος, η ομάδα επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και εργάστηκε στο πρόγραμμα  "Ο Πειραιάς χθες και σήμερα".  

έργα του προγράμματος...

 

 

bullet

Μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης συμμετείχαν επίσης στο πρόγραμμα με θέμα Εικαστική δημιουργία με θέμα την Τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη. Συμμετείχαν συνολικά 25 μαθητές και μαθήτριες. Οι μαθητές διάβασαν τα σχετικά κείμενα και δούλεψαν σχέδια πάνω σε χαρτί τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ύφασμα και με ειδικά χρώματα ολοκληρώθηκαν οι διάφορες σκηνές της τραγωδίας. Το έργο ολοκληρώθηκε και είναι συλλογική δουλειά αφού ο ένας μαθητής συμπλήρωνε το έργο του άλλου. Δημιουργήθηκαν 19 έργα τα οποία εκτέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές είδαν έργα καλλιτεχνών σε βιβλία ιστορία της τέχνης και έργα μαθητικής δημιουργίας.

φωτογραφίες...

 

 

bullet

Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών και μαθητριών της Α΄ τάξης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων. Έργα με τονικές διαβαθμίσεις, γεωμετρικά μοτίβα, γραμμικές ασκήσεις, ασκήσεις προοπτικής, ομάδες χρωμάτων, κολάζ κ.λ.π. απασχόλησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄τάξης.

έργα του προγράμματος...

 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321