1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

      Σχολική χρονιά 2005 - 2006

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας υποδέχεται τους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων.

Στις 28 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων είχαν μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν το Προεδρικό Μέγαρο. Η επίσκεψη ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους και τους κήπους του νεοκλασικού κτιρίου στις αίθουσες του οποίου διαδραματίστηκαν πολλά γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Η μεγάλη στιγμή της επίσκεψης ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια και η συζήτηση που είχε μαζί με τους μαθητές. Μετά από τις πολλές και εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών ο κύριος Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να κάνει ένα γόνιμο διάλογο μαζί τους. Η συνάντηση μαγνητοσκοπήθηκε και αποτέλεσε μέρος της εκπομπής ΄΄Η άλλη όψη΄΄, αφιερωμένη στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του δημοσιογράφου κ. Μανόλη Κοττάκη και προβλήθηκε από τη ΝΕΤ σε δύο εκπομπές.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος μίλησε για τη πίστη του και τη θέλησή του να αγωνίζεται για τον άριστο θεσμό της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στα καθήκοντά του, στις δυνατότητες ή όχι παρέμβασής του σε θέματα πολιτικής και λειτουργίας του ελληνικού κράτους, στον εξισορροπητικό ρόλο του καθώς και στις λίγες και πολύ προσεκτικές πολιτικές κινήσεις του.
Με έντονο συναισθηματισμό και μετά από αντίστοιχες ερωτήσεις αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά του χρόνια καθώς και σε εκείνα της νεότητάς του που αρχίζουν από τα ορεινά και φτωχά χωριά της Ηπείρου και αφού περάσουν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκείνα του Μιλάνου και της Κολωνίας για τις μεταπτυχιακές σπουδές του τον έφεραν στην εξαιρετικά υπεύθυνη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών για 12 χρόνια για να καταλήξει στη θέση του Ανωτάτου Άρχοντα της χώρας.
Ενθουσίασε όμως τους μαθητές αναφερόμενος στο αθλητικό παρελθόν αλλά και παρόν του, αφού ακόμα παίζει βόλεϊ. Εξέφρασε τη λύπη του για τα έκτροπα που συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αντίθεση με πολλά άλλα σπορ. ΄΄Θέλω ένα καλό ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο όπως το είδαμε στο Πανευρωπαϊκό΄΄ είπε χαρακτηριστικά.
Συμβούλευσε τους μαθητές να έχουν φιλομάθεια, να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες για μάθηση που έχουν σήμερα και γενικότερα να προσπαθούν για το καλύτερο.
Οραματίζομαι μια Ελλάδα της γνώσης και της προκοπής, μια Ελλάδα να πρωταγωνιστεί μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει εσείς να το κάνετε, να αναπτύξετε όλες τις ικανότητες που έχετε για να μπορέσετε να πρωταγωνιστήσετε και στην επιστήμη και στη τέχνη και παντού, ήταν οι παραινέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων και μέσα από αυτούς σε όλους τους έλληνες μαθητές και μαθήτριες.
 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321