1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Άλλες δραστηριότητες

      Σχολική χρονιά 2006 - 2007


 

Τριάντα τρεις μαθητές  και μαθήτριες της Γ' τάξης με υπεύθυνους καθηγητές την Σωτηρία Λάμπου, Σωτήρη Χαϊμαντά και Φωτεινή Αδάμου συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα οι ορεινοί όγκοι της Αττικής.  Οι στόχοι του προγράμματος ήταν να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ορεινή φύση της Αττικής, να γνωρίσουν το άμεσο περιβάλλον τους και να αποκτήσουν ένα κίνητρο για πεζοπορίες και περιπάτους στη φύση. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήσαμε πεζοπορία στην Πάρνηθα, επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο Αργυρούπολης και προετοιμάσαμε υλικό με φωτογραφίες και πληροφορίες από την Αττική, το οποίο παρουσιάσαμε κατά την επίσκεψή μας στο Αυστριακό Σχολείο του Seefeld.   Η επαφή μας με τα βουνά κορυφώθηκε με την ανάβαση στην κορυφή Zugspitze (3.000 μ.) των Βαυαρικών Άλπεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ημερολόγιο της εκδρομής (pdf 1,9 ΜΒ)

 

 

Με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αγριόδημο Κωνσταντίνο,

μαθητές και μαθήτριες των Β΄ και Γ' τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα Ελληνικοί χοροί. Συμμετείχαν συνολικά 20 μαθητές και μαθήτριες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές διδάχτηκαν παραδοσιακούς και σύγχρονους ελληνικούς χορούς. Μέρος της δουλειάς παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων σε εκδήλωση του σχολείου.

 


 

Πρόγραμμα ισότητας των δύο φύλων του Κέντρου Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Με θέμα Διερευνώντας τον παράγοντα φύλο στο σχολικό περιβάλλον συμμετείχε το σχολείο μας σε πρόγραμμα συνεργασίας με το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, το Γενικό Λύκειο Πεντέλης, ΤΟ 3ο Γενικό Λύκειο Αγ. Παρασκευής, το Γενικό Λύκειο Αναβρύτων και το ΤΕΕ Αναβρύτων. Συγκεκριμένα εργάστηκαν οι μαθητές του Γι με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Μακρόγλου Ευάγγελο με θέμα Οικιακές εργασίες και φύλο, και οι μαθητές του Γ2 με υπεύθυνο τον Διευθυντή κ. Κορμπάκη Θεόδωρο με θέμα Φύλο και χρήση του Ηλεκτρονικού υπολογιστή στον ελεύθερο χρόνο. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές επισκέφτηκαν και συγκέντρωσαν πληροφορίες από σχετικές συνεντεύξεις, το Δήμο Μελισσίων, το εργοστάσιο χαρτικών Σκάγιας και την Εθνική Εστία Επιστημών. Ολοκληρώνοντας την εργασία τους έλαβαν μέρος με εισήγηση στην ημερίδα του ΚΕΘΙ στο 3ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής με θέμα Διερευνώντας τον παράγοντα φύλο στο σχολικό περιβάλλον. Αξιολογώντας την προσπάθεια που έγινε μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι συντελεστές του προγράμματος εργάστηκαν με ενθουσιασμό και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Τα παιδιά συμμετείχαν και οι ώρες ενασχόλησής τους ήταν ώρες δημιουργικές, ώρες ενημέρωσης και προβληματισμού για θέματα ισότητας των δύο φύλων.


 

Αγωγή Σταδιοδρομίας:
Τριάντα μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Μακρόγλου Ευάγγελο και κ. Κορμπάκη Θεόδωρο συμμετείχαν σε πρόγραμμα με θέμα Δομή εκπαιδευτικού συστήματος με έμφαση στις διεξόδους μετά το Γυμνάσιο. Οι μαθητές εργάστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συγκέντρωσαν πληροφορίες από το διαδίκτυο και τη βιβλιογραφία και αποκόμισαν πλούσιες γνώσεις τις οποίες παρουσίασαν σε όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Βοήθησαν στην οργάνωση της ημερίδας σταδιοδρομίας με θέμα: Παρουσίαση Επαγγελμάτων.
 

 

Πρόγραμμα ισότητας των δύο φύλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θες/νίκης. με θέμα: Καλλιρόη - Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την οπτική του φύλου.
Συμμετείχαν οι μαθητές του Γ3 με υπεύθυνο το κ. Μακρόγλου Ευάγγελο, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε ημερίδα με θέμα: Ο ρόλος του φύλου στις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές επιλογές. Συγκέντρωσαν πληροφορίες από επισκέψεις στη Ιερά Μονή Πεντέλης και στο Δήμο Μελισσίων, καθώς και από το διαδίκτυο και τη βιβλιογραφία.

 

Τέλος, στα πλαίσια του μαθήματος ΣΕΠ, υλοποιήθηκε πρόγραμμα Δικτύων του
 Πρόγραμμα Δικτύων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (10ο Δίκτυο) με θέμα Τομείς Επαγγελμάτων στη τοπική Αυτοδιοίκηση.
 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321