1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

προηγούμενη επιστροφή επόμενη

Ισότητα των φύλων

      Σχολική χρονιά 2004 - 2005

Υπεύθυνοι καθηγητές: 

Αρσενάκου Στέλλα, Γκίνη Χριστίνα

 

Στο επιμορφωτικές δραστηριότητες με θέμα «Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών και Παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των Φύλων» το σχολείο μας συμμετείχε με 2 προγράμματα τα οποία αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από τις εκπαιδευτικούς Αρσενάκου Στέλλα  και Γκίνη Χριστίνα με τη μέθοδο της διδακτικής παρέμβασης στην τάξη.

Η κα. Αρσενάκου με το 4ο τμήμα της Α' τάξης ασχολήθηκε με την ισότητα στο παραμύθι. Στους μαθητές δόθηκε  το παραμύθι «Ρομπέν των Δασών» σε απλουστευμένη μορφή και αφού το διάβασαν, συμπλήρωσαν πίνακες σχετικά με τους ήρωες του παραμυθιού προσδιορίζοντας τους κοινωνικούς ρόλους, τις σχέσεις εξουσίας – υποταγής, τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Όλοι οι μαθητές διάβασαν με ευχαρίστηση το παραμύθι και με προθυμία κατέγραψαν τις απαραίτητες πληροφορίες στους πίνακες.

Η κα. Γκίνη με το 2ο τμήμα της Γ' τάξης ασχολήθηκαν με τη θέση της γυναίκας στον παραδοσιακό χορό. Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε επίσκεψη στο Λύκειο των Ελληνίδων, ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, συνάντηση - συνέντευξη με τον κ. Λευτέρη Δανδράκη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Λυκείου των Ελληνίδων και συγγραφέα του βιβλίου ο αυτοσχεδιασμός στον ελληνικό χορό. Οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μελέτησαν τη βιβλιογραφία, εκπόνησαν ερωτηματολόγιο, συνέλεξαν φωτογραφικό υλικό και κατέληξαν σε κείμενο (452KB) το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αμαρυσία στο φύλλο της 15ης Μαίου 2005. Επίσης έγινε παρουσίαση του προγράμματος στο αίθριο του σχολείου συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών και χορών. Το πρόγραμμα παρείχε catering για όλους τους μαθητές.  

 

Πρέπει να έχετε τον Adobe Acrobat για να διαβάσετε το δημοσιευθέν στην εφημερίδα κείμενο.

 

 

 

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321