1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

horizontal rule

 

αρχική

 

Εγγραφή στο ΠΣΔ και καταχώρηση βαθμολογίας

 

 

 

 

Τρόποι εγγραφής εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ και δήλωσης αλλαγής σχολείου

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) συνιστά τη μεγαλύτερη κοινότητα εκπαιδευτικών στη χώρα μας και από τις μεγαλύτερες διεθνώς, αφού περισσότεροι από 110.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι πιστοποιημένα μέλη του ΠΣΔ.

 

 Εγγραφή των εκπαιδευτικών στο ΠΣΔ:

Όπως είναι γνωστό η εγγραφή των εκπαιδευτικών βασίζεται στην αρχή ότι ο εγγραφόμενος χρήστης είναι πραγματικά εκπαιδευτικός.  Για το σκοπό αυτό το ΠΣΔ ανέπτυξε σύστημα εγγραφής, το οποίο λειτουργεί στη διεύθυνσηhttps://register.sch.gr/teachers/. Στην αίτηση  εγγραφής ζητούνται από τον εκπαιδευτικό στοιχεία για την πιστοποίηση του και ακολουθεί ο έλεγχος των στοιχείων αυτών. Ο έλεγχος των στοιχείων είναι στο μεγαλύτερο μέρος αυτόματος, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό να ζητηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων από το σχολείο που εργάζεται ο εκπαιδευτικός. Αν και η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόηση σας για τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε, καθώς μέσω αυτής διασφαλίζεται ο χαρακτήρας του ΠΣΔ ως μία ασφαλής κοινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών και όχι ως μια υπηρεσία ελεύθερης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Η ολοκλήρωση της εγγραφής περιλαμβάνει πιστοποίηση του χρήστη με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Αυτόματη πιστοποίηση του εκπαιδευτικού από το σύστημα. Στην περίπτωση που τα στοιχεία που έχει καταχωρήσει ο εκπαιδευτικός στη φόρμα εγγραφής ταιριάζουν απόλυτα με τα στοιχεία Μητρώου Εκπαιδευτικών που διαθέτει το ΠΣΔ, ο λογαριασμός δημιουργείται άμεσα και είναι έτοιμος για χρήση από τον κάτοχό του.
  2. Επικύρωση της εγγραφής του εκπαιδευτικού από το σχολείο του.  Αν δεν ήταν δυνατή η αυτόματη ταυτοποίηση, τότε χρειάζεται ηλεκτρονική επικύρωση της εγγραφής από το σχολείο του. Στην περίπτωση αυτή, η σχολική μονάδα λαμβάνει (στον επίσημο email λογαριασμό της) ένα μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου με το οποίο ενημερώνεται ότι έχει υποβληθεί αίτηση εγγραφής του εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ και αναμένεται η επικύρωσή της. Το σχολείο μπορεί να επικυρώσει τις εγγραφές των εκπαιδευτικών ή να απορρίψει τα αιτήματα όσων δεν είναι υπηρετούν σε αυτό. Εφόσον το σχολείο εγκρίνει την εγγραφή, ο λογαριασμός εκπαιδευτικού στο ΠΣΔ δημιουργείται (*) και ο εκπαιδευτικός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει ανάγκη αποστολής έντυπης αίτησης fax στο ΠΣΔ και η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών είναι άμεση.
  3. Πιστοποίηση του εκπαιδευτικού από το Helpdesk ΠΣΔ. Σε περίπτωση αποτυχίας πιστοποίησης του εκπαιδευτικού με τους παραπάνω τρόπους, ο εγγραφόμενος έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει τη σχετική αίτηση εγγραφής στο ΠΣΔ, την οποία θα πρέπει να προσυπογράψει το σχολείο και στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός να την αποστείλει με Fax στην υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ (http://www.sch.gr/helpdesk). Η υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του ΠΣΔ επικυρώνει την εγγραφή και δημιουργεί τον λογαριασμό μέλους ΠΣΔ.
  4. Εγγραφή του εκπαιδευτικού σε τρία βήματα μέσω έντυπης αίτησης στο Helpdesk ΠΣΔ.Αποτελεί τον παλαιότερο τρόπο εγγραφής μελών ΠΣΔ, στον οποίο ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός πρέπει: (α) να συμπληρώσει έντυπη φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία του, (β) να επισυνάψει φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητάς του, (γ) να προσυπογράψει ο διευθυντής του σχολείου την αίτησή του και (δ) να αποστείλει την αίτηση στο Helpdesk ΠΣΔ  (http://www.sch.gr/helpdesk).

Σημείωση:

Αν ο εγγραφόμενος δώσει στο σύστημα ένα e-mail που έχει σε εξωτερικό πάροχο, θα υπάρξει ενημέρωσή του σε αυτό, για την επικύρωση του λογαριασμού του.

Οι λογαριασμοί που είναι σε αναμονή διαγράφονται  μετά από 15 μέρες από την υποβολή του αιτήματος αν δεν υπάρξει η έγκρισή τους.

Περισσότερες πληροφορίες, θα βρείτε εδώ.

 

Β. Αλλαγή σχολείου στο οποίο υπηρετεί ο εκπαιδευτικός  

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με την ορθή επιλογή του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. Τέτοιες υπηρεσίες είναι  οι λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ομάδες αλληλογραφίας του σχολείου, η υπηρεσία ηλεκτρονικής τάξης, η πύλη του ΠΣΔ, κλπ. Παράλληλα, σχεδιάζονται νέες εκπαιδευτικές  δράσεις τις οποίες θα προσφέρει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σε κάθε εκπαιδευτικό με βάση  την περιοχή που αυτός υπηρετεί.

Για τους λόγους αυτούς, ο εκπαιδευτικός μπορεί να δηλώσει τυχόν αλλαγή σχολείου που υπηρετεί ή/και να προσθέσει επιπλέον σχολεία. Ο έλεγχος και η αλλαγή σχολικής μονάδας μπορεί να γίνει από το www.sch.gr, στην επιλογή MySch, στον Πίνακα Ελέγχου, όπως περιγράφουμε πιο κάτω:

bulletΜεταβείτε στην πύλη του ΠΣΔ  sch.gr
bulletΣυνδεθείτε με το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό πρόσβασης  που έχετε στο  ΠΣΔ (επιλογή: «Σύνδεση»)
bulletΜετά την σύνδεση σας μεταβείτε στην σελίδα  mySch (από το πάνω οριζόντιο μενού) και στην συνέχεια στην επιλογή του κάθετου μενού «Πίνακας Ελέγχου».
bulletΔώστε εκ νέου τον κωδικό πρόσβαση σας (Ζητείται για λόγους ασφαλείας).
bulletΘα εμφανιστούν διάφοροι σύνδεσμοι-εικονίδια όπως «Προσωπικά στοιχεία», «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης», και «Επιλογή σχολείων που υπηρετείτε»,  όπου μπορείτε να ορίσετε τα σχολεία που υπηρετείτε.
bulletΕπιλέξτε το «Επιλογή σχολείων που υπηρετείτε». Για να αλλάξετε το κύριο σχολείο πατήστε το κουμπί «Αλλαγή» και ακολουθείτε τα βήματα που σας δίνει η διαθέσιμη φόρμα

Σημείωση:  Ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέγει όχι μόνο την κύρια μονάδα που υπηρετεί, αλλά και περισσότερες μονάδες σε περίπτωση που υπηρετεί ταυτόχρονα και σε άλλο σχολείο.

Πιο αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.

 

 

 

horizontal rule

 

 

 

εφαρμογή καταχώρησης βαθμολογίας 2014-15

Η καταχώρηση βαθμολογίας  στο Αβάκιο, γίνεται ηλεκτρονικά, από το σπίτι σας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 
bullet

Η εφαρμογή είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο (.exe). Αγνοείστε τις προειδοποιήσεις ασφάλειας και

κατεβάστε τη  στον υπολογιστή σας.

bullet

Ανοίγοντάς τη, για πρώτη φορά, η εφαρμογή θα αυτοαποσυμπιεστεί (self extracting), θα δημιουργήσει τον φάκελο "Avakio" και θα είναι έτοιμη για χρήση.

bullet

Μπορείτε να μεταφέρετε τον φάκελο αυτό στα έγγραφά σας ή όπου αλλού θέλετε.

bullet

 Ο φάκελος Avakio, περιέχει το εκτελέσιμο αρχείο AvaGrdC.exe  (για εύκολη πρόσβαση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας). Όταν ανοίξετε το AvaGrd.exe θα βρείτε το όνομά σας στα έγγραφα "προς συμπλήρωση".

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής:

  1. Επιλέγετε  (απλό κλικ) το όνομά σας από τη λίστα.

  2. Κάνετε κλικ, στις λέξεις "προς συμπλήρωση".

  3. Κλικ στο πλήκτρο "Συμπλήρωση Αρχείου"

Συμπληρώνετε του βαθμούς σας και κάνετε αποθήκευση. Μπορείτε να διορθώσατε και να εισάγετε ξανά τους βαθμούς όσες φορές θέλετε.

Το έγγραφο με το όνομα σας βρίσκεται αποθηκευμένο στο φάκελο Imports.

Όταν είστε έτοιμοι, στείλετε το ως συνημμένο με e-mail στο σχολείο. (mail@1gym-meliss.att.sch.gr)  Παρακαλούμε μην ανοίξετε το αρχείο με οποιοδήποτε πρόγραμμα (Excel, Notepad, κ.α.) γιατί μετά, η ανάγνωσή του θα είναι αδύνατη.

Για λόγους ασφάλειας, η βαθμολογία σας θα εκτυπωθεί στο σχολείο και θα την υπογράψετε για τη γνησιότητά της.

 

 

horizontal rule

       

 


horizontal rule

 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
Α. Παπανδρέου 21 15127 Μελίσσια τηλ. 210-8043321